TIPS KURANGKAN SELSEMA DENGAN NUTRIFERON

Kebanyakan kita mudah terkena jangkitan kuman dan terdedah kepada bakteria berbahaya setiap hari.  Hasilnya kita akan mudah jatuh sakit.  Kadang-kadang terkena Selsema dan Batuk ringan sahaja, tapi berlarutan sehingga hampir seminggu.  Kadang-kadang penat juga berikhtiar dengan ubat hospital, dah jenuh berulang alik ke klinik, dah berkali-kali tukar ubat tapi masih belum pulih.  Petanda itu menunjukkan badan kita mengalami kemerosotan sisitem imunisasi.  Dalam bahasa mudah, benteng pertahanan badan kita menjadi lemah dan perlukan booster untuk mengukuhkannya kembali. Read more »

PETUA TAMBAH SUSU BADAN

Kebanyakan ibu bapa hari ini menyedari Kebaikan Susu Ibu malah semakin ramai ibu yang memilih untuk menjayakan Penyusuan Susu Ibu.  Sebagai salah seorang ibu yang menyusukan anak, saya sangat berbangga dengan sikap ibu-ibu yang berusaha mencari pelbagai Cara Banyakkan Susu Ibu dan yang tak jemu  mencari Petua Tambah Susu Ibu.
Penyusuan Susu Ibu atau Breastfeeding (bf)  ni konsepnya adalah demand-supply.  Maknanya jika ada permintaan, susu akan dihasilkan. Oleh itu kita kena tingkatkan rangsangan untuk menghasilkan susu. Rangsangan paling utama adalah dari hisapan baby itu sendiri; kerapkan dia direct feeding, pam jika baby takde bersama. Pada masa yang sama si ibu mesti jaga pemakanan, minum banyak air, amalkan diet seimbang, ambil supplement dan rehat jangan stress.
petua tambah susu
Kenapa saya sebut tentang supplement? Sebenarnya tiada istilah supplement untuk banyakkan susu. Tapi supplement sangat membantu si ibu meningkatkan tahap kesihatan, melancarkan aliran darah, membantu ibu kawal stress dan sebagainya.  Jadi bila ibu sihat, ceria tak stress, tak penat; barulah susu pun lancar.  Mungkin  ibu-ibu  biasa dengar ‘milkbooster’ iaitu makanan penggalak susu.  Saya sudah mencuba pelbagai milkbooster samada yang dijual siap pek, yang perlu dimasak, yang  berbentuk pil, bentuk serbuk  dan apa sahaja yang dicadangkan orang; saya akan cuba demi menjayakan misi Penyusuan Susu Ibu  yang saya idamkan.

Vitamin Shaklee

Syukurlah sejak kenal Shaklee saya tak perlukan sebarang milkbooster lain. Dengan supplement Shaklee lebih mudah, bukan sahaja jimat malah banyak manfaat untuk kesihatan kita sendiri. Badan kurang penat, kurang rasa stress dan anak pun cepat kenyang.  Tentu kita tak mahu susu lebat tapi gigi semua mula goyang, kan? Jangankan dek kerana nak dapat Kebaikan Susu Ibu untuk manfaat anak hingga si ibu abaikan kesihatan diei sendiri pula.
Mungkin ada ibu-ibu yang  dah baca pengalaman saya menyusukan 8 anak sendiri dan 5 anak susuan.  Bukannya saya hebat dapat menyusukan ramai anak; cuma saya nak kongsikan pengalaman manis saya menyusu anak lebih mudah dan kurang stress sejak saya kenal supplement Shaklee. Antara supplement wajib yg saya tak boleh ‘miss’ sepanjang Menyusukan Anak adalah ESP dan Alfalfa.

 

Petua Tambah Susu Badan

 

Analogi mudah yang selalu saya ingat ialah: lembu banyak susu sebab lembu makan rumput; saya pun mesti rajin makan ‘rumput Alfalfa‘ dan mesti tambah protein sebab protein perlu untuk hasilkan susu. Inilah 2 supplement yang wajib saya ambil di samping supplement lain seperti B Complex bagi memastikan saya kurang stress dan kekal cergas.
Sepanjang berpuasa (sejak 2thn lepas) saya amalkan ESP + Performance Drink, syukurlah susu badan maintain seperti sediakala.
Saya suka nak kongsikan pengalaman Penyusuan Susu Ibu dengan bantuan supplement Shaklee kpd ibu-ibu yang berniat nak menjayakan Penyusuan Susu Ibu dan yang berminat nak tau Cara Banyakkan Susu Badan.  Alhamdulillah anak bongsu saya sekarang 2 thn 9 bulan masih fully breastfeeding tanpa susu formula.
Jika anda berminat nak tau lebih lanjut tentang supplement set penyusuan Shaklee, boleh emel saya di norasiah99@gmail.com ye.  Boleh juga lihat senarai set penyusuan Shaklee yang ada saya sediakan dalam blog ini.
Jika anda berminat nak dapatkan ebook Petua Tambah Susu Badan yang mengandungi kompilasi Cara Banyakkan Susu Badan, tinggalkan emel anda di ruangan komen dalam entry ini  supaya dapat saya hantarkan ebook tersebut secara percuma kepada anda.

Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Semakin ramai yang bertanyakan saya tentang Shaklee.  Sejak billboard Shaklee muncul di lebuhraya arah Gopeng-Tapah baru-baru ini, makin menjadi-jadi orang bertanyakan tentang Shaklee.  Ramai juga yang bagitau saya bahawa mereka pernah dengar nama Shaklee, malah ramai yang bersetuju bahawa Shaklee ni telah lama wujud dalam dunia makanan tambahan atau Food Supplement.

Shaklee

Apabila semakin ramai yang bertanya dan berminat nak mencuba produk Shaklee, saya ingin membantu mudahkan anda untuk Mendaftar Jadi Ahli Shaklee. Kebanyakan ahli yang mendaftar dalam kumpulan saya merupakan pengguna produk Shaklee yang telah berpuashati dan ingin terus amalkan pengambilan makanan tambahan Shaklee yang ternyata telah membantu mereka menjadi lebih sihat.  Alang-alang membeli setiap bulan, boleh juga kumpul point dan dapat pulangan tunai (cash rebate).

 

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee

 

Selain mendapat faedah khasiat vitamin dan Supplement Shaklee, banyak lagi faedah dan kelebihan yang bakal anda perolehi sebaik sahaja Mendaftar Jadi Ahli Shaklee.  Antaranya adalah:

1. Untung runcit

2. Harga ahli dengan diskaun lebih 20%

3. Bonus prestasi

4. Bonus kepimpinan

5. Insentif Tambahan

6. Insentif Koordinator

7. Insentif Khas

8. Insentif Pelancungan Dalam dan Luar Negara

9. Subsidi Kereta

dan banyak lagi yang tak mampu saya senaraikan di sini semuanya.  Setiap ahli yang berdaftar di bawah kumpulan saya juga bakal mendapat bimbingan dan dimasukkan ke dalam kumpulan khas.  Juga kumpulan sokongan dan bimbingan daripada mentor berpengalaman.

Jangan berlengah lagi! Sudah ramai suri rumah yang mendaftar bersama kumpulan kami dan berjaya menjana pendapatan bulanan lebih 4 angka sebulan, hanya dari rumah. Bisnes Shaklee ini sangat sesuai untuk suri rumah, wanita yang sangat pentingkan keluarga, tanpa mengabaikan anak-anak,  di mana kita tak perlu keluar rumah berjumpa pelanggan.  Sebaliknya mampu menjana pendapatan hanya dari rumah!

Berminat nak sertai kumpulan saya? Saya akan membimbing anda menjalankan Bisnes Shaklee ini dengan cara yang santai, dari rumah tanpa mengabaikan keluarga.  Jika anda serius mahu membantu meningkatkan ekonomi keluarga, sila isi borang Daftar Jadi Ahli di sini.

Hubungi saya melalui emel di norasiah99@gmail.com atau SMS/ WhatsApp di 013-3623889.  Saya bersedia membantu anda!

 

Kelebihan Jadi Ahli Shaklee Bersama Kami

Jadi Ahli Shaklee

Mungkin ada di kalangan anda yang pertama kali mendengar nama Shaklee.  Mari saya ceritakan Siapa Shaklee, Bagaimana Shaklee muncul dan kenapa Shaklee sekarang menjadi satu fenomena.

Tentu anda biasa mendengar perkataan ‘Vitamin‘ kan? Perkataan ini berasal dari produk pertama Shaklee iaitu Vitalized Mineral yang kemudiannya digunakan secara meluas menjadi ‘Vitamin’.  Produk Vitalized Mineral ini diformulakan pada tahun 1915 dalam bentuk cecair dan masih relevan sehingga hari ini dikenali sebagai VitaLea iaitu lebih 98 tahun masih ada dalam pasaran!  Hebatkan? Read more »

Tips Pilih Kolagen Berkualiti Untuk Hasil Terbaik

Sana sini orang duk bercakap pasal Kolagen.  Ada yang amalkan Kolagen dari sumber buah-buahan, ada juga yang ambil dari jenis hidupan laut dan sebagainya.  Kadang-kadang kita ni mudah sangat percaya pada Testimoni, entahkan betul entahkan tidak.  Jangan terkejut kalau saya katakan ada sebahagian testimoni yang dikongsikan di FB itu hanya lakonan semata atau testimoni upahan!  Tak kan sebegitu mudah kita tertipu? Read more »

Kekalkan Kesihatan Jantung Melalui Pemakanan Berkhasiat

Setiap hari jantung berdenyut kira-kira 100,000 kali untuk mengepam dan mengalirkan 7000 liter darah ke seluruh badan.  Walaupun saiz jantung hanya sebesar penumbuk, ia mempunyai tugasan yang cukup besar dalam memastikan pengaliran darah sepanjang 96,000km salur darah yang diperlukan oleh setiap organ dan tisu anda. Wow!

Read more »

Vitamin untuk ibu hebat

Pernahkah kita terfikir betapa istimewanya kita dijadikan sebagai seorang wanita? Soalan ni khas buat pembaca wanita la ye ;-)   Wanita sejak mula mengandung sehingga melahirkan anak, diberikan Allah begitu banyak kelebihan dan peluang merebut pahala.  Pahala kerana sabar menanggung kesakitan dan kesusahan waktu mengandung dan juga melahirkan. Pahala kerana redha dengan ujian kesakitan dan kepayahan. Read more »

Sakit sendi? Kini tidak lagi dengan AJHT

Kebiasaannya orang tua mudah kena sakit sendi.  Menurut kata seorang ustaz, sakit sendi ni berpunca dari syaitan. Syaitan memang suka serang sendi terutama kalau orang tua-tua yang rajin ke surau.  Kalau orang tua yang rajin ke kelab malam atau karaoke tu tak ada la pula syaitan ni nak kacau, kan?  Macam logik juga pandangan ustaz tu hihi… Read more »

Anak sihat, ibu bahagia

Tiada yang lebih bermakna jika dibandingkan dengan kesihatan anak-anak.  Setiap ibu dan bapa mahukan setiap anak mereka membesar dengan sihat dan sempurna.  Setiap ibu dan bapa akan berusaha memberikan yang terbaik demi kesihatan anak mereka.  Kesihatan anak-anak kadang kala lebih diutamakan daripada kesihatan diri sendiri.  Begitulah fitrah ibu dan bapa. Read more »

Vitamin untuk anak, ibu ayah dan seluruh keluarga

Shaklee mempunyai rangkaian produk kesihatan dan makanan tambahan yang sesuai untuk seluruh isi keluarga.  Ada vitamin untuk kesihatan anak, untuk kesihatan ibu, keperluan ibu hamil, ibu menyusu, ibu dalam pantang bersalin, untuk anak yang sedang belajar, untuk kesihatan lelaki dan juga untuk warga tua.

Semestinya kita inginkan seluruh ahli keluarga kita sihat sejahtera. Sihat bukan bermakna tak pernah kena penyakit, tak pernah diserang selsema, batuk, demam dan sebagainya.  Sebaliknya kita dapat mengurangkan risiko terkena jangkitan penyakit dan cepat pulih dari penyakit yang menyerang. Sakit demam, batuk dan sebagainya adalah lumrah dalam kehidupan kita. Setiap dugaan penyakit yang Allah beri kepada kita bertujuan untuk menguji keimanan dan kesabaran kita, menguji sejauh mana kebergantungan dan tawakkal kita kepadaNya, menguji kita untuk sabar berusaha dan berharap semata kepadaNya.  Allah mewajibkan kita berusaha mencari penawar bagi merawat penyakit, juga mewajibkan kita berusaha menjaga kesihatan kerana kesihatan yang baik adalah anugerah yang tidak ternilai.

Bila anak jatuh sakit, ibu dan bapa turut merasakan sakitnya. Ibu terpaksa berjaga malam menjaga anak demam, mungkin juga terpaksa mengambil cuti demi menjaga anak sakit. Sebab itu sebaik mungkin kita berusaha menjaga kesihatan dan berusaha meminimumkan risiko untuk jatuh sakit.  Antara usaha yang boleh kita lakukan selain menjaga kebersihan, menjaga pemakanan berkhasiat, kita juga disarankan untuk mengambil food supplement iaitu pemakanan tambahan bagi menampung keperluan nutrition yang tidak dapat dibekalkan oleh makanan yang kita makan.

Saya sekeluarga mengamalkan vitamin Shaklee seperti ESP, Vitalea, B complex, Vitamin C, Ostematrix dan Vitamin E.  Manakala untuk anak-anak pula saya beri mereka  Mealshake, Omegaguard, Chewable Vitamin C dan Nutriferon bagi membantu mereka kekal cergas dan sihat.  Alhamdulillah anak-anak saya jarang kena selsema dan demam.  Boleh dikira hanya beberapa kali sahaja saya berkunjung ke klinik sepanjang tahun ini. Alhamdulillah…

Jom kita baca testimoni pengguna yang turut mengamalkan vitamin Shaklee untuk keluarganya.

testimoni sekeluarga

testimoni sekeluarga2Memang berbaloi kan? Jika anda masih tercari-cari vitamin atau supplement yang sesuai untuk keluarga, saya sedia membantu.  Hubungi saya di norasiah99@gmail.com atau SMS/WhatsApp di 013-3623889.